PLAĆANJE POUZEĆEM

Posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti plaćanja. Ukoliko plaćate putem pouzeća, novac dajete tek onda kad ste proizvod dobili u svoje ruke tako da ne postoji mogućnost prevare.

PLAĆANJE PREKO RAČUNA

Ukoliko plaćate virmanski, prijenos novca izvodi se direktno preko banke tako da u ovom slučaju sigurnost plaćanja ovisi o bankama – a banke mnogo ulažu u sigurnost plaćanja. U tom slučaju rizika gotovo da i nema ili bar nije ništa veći nego kad se kupuje u klasišnoj prodavnici.

PLAĆANJE KARTICAMA

Najveći potencijalni rizik kod plaćanja je plaćanje karticom putem interneta. Ako želite plaćati online karticom na eknjigeplanjax.ba potrebno je unijeti broj kartice, ime i prezime navedeno na kartici, datum do kojeg kartica vrijedi i kontrolni broj. Postavlja se pitanje  kako kupci da budu sigurni da ove podatke neko neće zloupotrijebiti i potrošiti novac sa računa? Odgovor je jednostavan: prilikom plaćanja karticom putem Interneta unos podataka o kartici vrši na zaštićenoj stranici Banke, a prenos preko Interneta u zaštićenoj (kriptovanoj) formi korištenjem SSL protokola i PKI sistema. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.